Verhalen

Met Iedereen stadsdichter wil Seckou de kaart van Antwerpen hertekenen tot één grote verhalenkaart. Hij zet de verhalen die mensen hem vertellen, schrijven of rappen per thema op een geografische kaart van Antwerpen en nodigt bewoners – maar ook bezoekers – uit om verhalenwandelingen te maken door de eigen stad. Op die manier kan je plekken waar je misschien dagelijks voorbij wandelt of fietst, beleven door de ogen van een unieke medebewoner.

De verhalenkaart is iets dat ik fysiek achterlaat aan de stad. Het is een open kaart die nooit af zal zijn. De gedachte dat je al die verhalen, al die energie en al die liefde kan blijven doorgeven en delen, vind ik heel schoon.

Geert Lemahieu

Poortwachters van een stuk ongerepte natuur

Hendrik Consciencelaan 1207,
2640 Mortsel

Lies van Gasse Sara Eelen

Manifest van de berm

Hendrik Consciencelaan 27,
2640 Mortsel

Stefan Heulot

Ik, de berm

Wouter Volcaertstraat 44,
2640 Mortsel

Marie Darah

Gebermteverhaal

Dieseghemlei 2,
2640 Mortsel

Lies van Gasse

De voeten van Cole Younger

Ridder van Ranstlei 43,
2640 Mortsel

Johanna Pas

Een schuilplek voor de stad

Spoorweglaan 257,
2610 Antwerpen

Christophe Batens

De stem van den berm

Spoorweglaan 217,
2610 Antwerpen

Lies Jo Vandenhende

Saffierpark

Saffierstraat 105,
2600 Antwerpen

Joris Iven

Bloemstraat

Bloemstraat,
2140 Antwerpen

Meer Laden ....

Jouw verhaal

Beste inwoner van Antwerpen,

Koloniaal - Neokoloniaal --> Dekoloniaal

Onze stad heeft een rijk verleden maar ook zeer duister. Antwerpen staat namelijk vol koloniale symbolen, we komen ze overal tegen. Dit kan een straatnaambord, standbeeld, gebouw of product zijn. Deze plekken en objecten die we dagelijks tegenkomen zijn trofeeën van structureel ongelijke machtsverhoudingen en racisme. Ken jij een plek of object dat volgens jou gedekoloniseerd moet worden? Iets dat dringend opnieuw ingekleed en herbestemd moet worden, of gewoonweg helemaal moet verdwijnen? Heb jij een straf verhaal over dekolonisatie in Antwerpen dat gelinkt is aan een bepaalde plek? Stuur/bel/mail ze ons dan door.

Rataplan gaat samen met voormalig stadsdichter Seckou Ouologuem op zoek naar verhalen, plekken en objecten in de stad die onder de aandacht gebracht moeten worden. Dekoloniseer mee en bezorg ons je verhaal!