Verhalen

Met Iedereen stadsdichter wil Seckou de kaart van Antwerpen hertekenen tot één grote verhalenkaart. Hij zet de verhalen die mensen hem vertellen, schrijven of rappen per thema op een geografische kaart van Antwerpen en nodigt bewoners – maar ook bezoekers – uit om verhalenwandelingen te maken door de eigen stad. Op die manier kan je plekken waar je misschien dagelijks voorbij wandelt of fietst, beleven door de ogen van een unieke medebewoner.

De verhalenkaart is iets dat ik fysiek achterlaat aan de stad. Het is een open kaart die nooit af zal zijn. De gedachte dat je al die verhalen, al die energie en al die liefde kan blijven doorgeven en delen, vind ik heel schoon.

Bonheur Mayndu

WAARHEDEN // KMSKA

Leopold de Waelplaats 1,
2000 Antwerpen

Sarah Bekambo

WAARHEDEN // KMSKA

Schildersstraat 39,
2000 Antwerpen

Seckou Ouologuem

WAARHEDEN // KMSKA

,
2000 Antwerpen

Pasi

WAARHEDEN // KMSKA

,
2000 Antwerpen

Bonheur Mayndu Prexii Rhodes

“you don’t have to be like everybody else”

Hanswijkstraat 30,
2800 Mechelen

Insaf El Yahyaoui

“is dit onze wereld?”

Arduinkaai 7,
1000 Brussel

Spansman

“geboren in een liefdevol nest”

Groeningestraat 2a,
8500 Kortrijk

mc Brooklyn

“zoveel haat”

Groeningestraat 2a,
8500 Kortrijk

Vere Verheecke

“vergruis mij”

Groeningestraat 2a,
8500 Kortrijk

Meer Laden ....

Jouw verhaal

Beste inwoner van Antwerpen,

Koloniaal - Neokoloniaal --> Dekoloniaal

Onze stad heeft een rijk verleden maar ook zeer duister. Antwerpen staat namelijk vol koloniale symbolen, we komen ze overal tegen. Dit kan een straatnaambord, standbeeld, gebouw of product zijn. Deze plekken en objecten die we dagelijks tegenkomen zijn trofeeën van structureel ongelijke machtsverhoudingen en racisme. Ken jij een plek of object dat volgens jou gedekoloniseerd moet worden? Iets dat dringend opnieuw ingekleed en herbestemd moet worden, of gewoonweg helemaal moet verdwijnen? Heb jij een straf verhaal over dekolonisatie in Antwerpen dat gelinkt is aan een bepaalde plek? Stuur/bel/mail ze ons dan door.

Rataplan gaat samen met voormalig stadsdichter Seckou Ouologuem op zoek naar verhalen, plekken en objecten in de stad die onder de aandacht gebracht moeten worden. Dekoloniseer mee en bezorg ons je verhaal!