Stadspark

Soms als het even niet zit, vind ik mijn rust in de natuur. Voor iemand die gewend is aan het stadsleven, is de natuur een manier om te ontvluchten uit het 'echte' leven. En daarom was dit was mijn manier om appreciatie te geven aan de natuur aangezien we het vaak voor lief nemen. 

Maravilha Munto

Maravilha Munto
Stadsdichter
Maravilha Munto
Dit verhaal is onderdeel van

Stadsgroen

Locatie
Rubenslei
2018 Antwerpen
Delen

Jouw verhaal

Beste inwoner van Antwerpen,

Koloniaal - Neokoloniaal --> Dekoloniaal

Onze stad heeft een rijk verleden maar ook zeer duister. Antwerpen staat namelijk vol koloniale symbolen, we komen ze overal tegen. Dit kan een straatnaambord, standbeeld, gebouw of product zijn. Deze plekken en objecten die we dagelijks tegenkomen zijn trofeeën van structureel ongelijke machtsverhoudingen en racisme. Ken jij een plek of object dat volgens jou gedekoloniseerd moet worden? Iets dat dringend opnieuw ingekleed en herbestemd moet worden, of gewoonweg helemaal moet verdwijnen? Heb jij een straf verhaal over dekolonisatie in Antwerpen dat gelinkt is aan een bepaalde plek? Stuur/bel/mail ze ons dan door.

Rataplan gaat samen met voormalig stadsdichter Seckou Ouologuem op zoek naar verhalen, plekken en objecten in de stad die onder de aandacht gebracht moeten worden. Dekoloniseer mee en bezorg ons je verhaal!