Mechels Broek

Slam de natuur is een project van Natuurpunt CVN. Samen met de peter van het project, Antwerps stadsdichter Seckou Ouologuem nodigen ze verhaalvertellers, slampoëten en woordartiesten uit in een natuurgebied om hun eigentijdse vorm van poëzie te filmen. Ze dagen je uit om zelf je filmpje te delen! Volg hun sociale media voor volgende sessies.
#slamdenatuur
#tijdvoornatuur

Slam de Natuur sessie 2 - Samira Saleh in het Mechels Broek
Locatie: Mechels Broek
Woordartiest: Samira Saleh
Video: Mstalli films - Youssef Saoudi

Stadsdichter
Samira Saleh
Dit verhaal is onderdeel van

Stadsgroen

Locatie

2812 Mechelen
Delen

Jouw verhaal

Beste inwoner van Antwerpen,

Koloniaal - Neokoloniaal --> Dekoloniaal

Onze stad heeft een rijk verleden maar ook zeer duister. Antwerpen staat namelijk vol koloniale symbolen, we komen ze overal tegen. Dit kan een straatnaambord, standbeeld, gebouw of product zijn. Deze plekken en objecten die we dagelijks tegenkomen zijn trofeeën van structureel ongelijke machtsverhoudingen en racisme. Ken jij een plek of object dat volgens jou gedekoloniseerd moet worden? Iets dat dringend opnieuw ingekleed en herbestemd moet worden, of gewoonweg helemaal moet verdwijnen? Heb jij een straf verhaal over dekolonisatie in Antwerpen dat gelinkt is aan een bepaalde plek? Stuur/bel/mail ze ons dan door.

Rataplan gaat samen met voormalig stadsdichter Seckou Ouologuem op zoek naar verhalen, plekken en objecten in de stad die onder de aandacht gebracht moeten worden. Dekoloniseer mee en bezorg ons je verhaal!