Freestyle uitdaging in het MAS

De stadsdichter van Antwerpen, Seckou, daagt een klein dozijn rappers uit de tien levels van het MAS freestylend te beklimmen. Deze rappers moeten hun teksten ter plekke op een beat bedenken terwijl ze de trappen bestijgen. Er is geen herkansing mogelijk. Wie op het dak geraakt, mag zich een ware freestyle MASter noemen. Deelnemers waren Sput, De-Kay, T-Loc, Sem Phi, Marjanne, Boeken, Felix Felle en Joy Singh.

foto's (c) studio mari
Seckou Ouologuem
Stadsdichter
Seckou Ouologuem
Dit verhaal is onderdeel van

Stadsgedichten

Locatie
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen
Delen

Jouw verhaal

Beste inwoner van Antwerpen,

Koloniaal - Neokoloniaal --> Dekoloniaal

Onze stad heeft een rijk verleden maar ook zeer duister. Antwerpen staat namelijk vol koloniale symbolen, we komen ze overal tegen. Dit kan een straatnaambord, standbeeld, gebouw of product zijn. Deze plekken en objecten die we dagelijks tegenkomen zijn trofeeën van structureel ongelijke machtsverhoudingen en racisme. Ken jij een plek of object dat volgens jou gedekoloniseerd moet worden? Iets dat dringend opnieuw ingekleed en herbestemd moet worden, of gewoonweg helemaal moet verdwijnen? Heb jij een straf verhaal over dekolonisatie in Antwerpen dat gelinkt is aan een bepaalde plek? Stuur/bel/mail ze ons dan door.

Rataplan gaat samen met voormalig stadsdichter Seckou Ouologuem op zoek naar verhalen, plekken en objecten in de stad die onder de aandacht gebracht moeten worden. Dekoloniseer mee en bezorg ons je verhaal!