Krachtveld – Permeke

Wekenlang ontving ik bemoedigende woorden, gedichten en anekdotes. Klein en groot, vaag en dwingend, hartverscheurend en hartverwarmend. Gedachten van liefde, van pijn, van zorgen en hoop. 219 Inzendingen die ik samenweefde tot één gedachtenstroom. Dit gedicht werd op verschillende plekken rond Antwerpen geplaatst als een krachtveld dat ons met goede intenties omringt. Een denkbeeldige ring rond onze stad waar iedereen door moet als die binnenkomt.

Seckou
Seckou Ouologuem
Stadsdichter
Seckou Ouologuem
Dit verhaal is onderdeel van

Krachtveld

Locatie
De Coninckplein 26
2060 Antwerpen
Delen

Jouw verhaal

Beste inwoner van Antwerpen,

Koloniaal - Neokoloniaal --> Dekoloniaal

Onze stad heeft een rijk verleden maar ook zeer duister. Antwerpen staat namelijk vol koloniale symbolen, we komen ze overal tegen. Dit kan een straatnaambord, standbeeld, gebouw of product zijn. Deze plekken en objecten die we dagelijks tegenkomen zijn trofeeën van structureel ongelijke machtsverhoudingen en racisme. Ken jij een plek of object dat volgens jou gedekoloniseerd moet worden? Iets dat dringend opnieuw ingekleed en herbestemd moet worden, of gewoonweg helemaal moet verdwijnen? Heb jij een straf verhaal over dekolonisatie in Antwerpen dat gelinkt is aan een bepaalde plek? Stuur/bel/mail ze ons dan door.

Rataplan gaat samen met voormalig stadsdichter Seckou Ouologuem op zoek naar verhalen, plekken en objecten in de stad die onder de aandacht gebracht moeten worden. Dekoloniseer mee en bezorg ons je verhaal!