#antwerpselichtjes

De eindejaarsperiode van 2020 zag er door de gezondheidscrisis helemaal anders uit. Om ook die winter een gevoel van samenhorigheid te creëren, lanceerde de stad Antwerpen het hartverwarmende initiatief om haar bewoners te blijven verbinden: het lichtgevende raamgedicht van stadsdichter Seckou.

De stadsdichter schreef een verbindend wintergedicht met tien verschillende verzen, die werden gedrukt op glow in the dark raamstickers. Antwerpenaars konden op vertoon van hun A-kaart één van die tien verzen ophalen in een bibliotheek en er dan zelf mee aan de slag gaan. Want naast zijn eigen vers geeft Seckou er nog een hoop extra woorden bij. Hij roept dan ook op om met zijn vers als basis een eigen raamgedicht te bouwen. Knip, schrap, puzzel en schik: de stickers zijn herkleefbaar, dus geen vervelende lijmresten op propere ruiten.

Voor Seckou is het stadsdichterschap een collectief gegeven.

“Want net zoals bij de stad gaat het niet om mij maar om ons. We’re in this together. Iedereen stadsdichter!”

seckou

 

Bewonder de hartverwarmende creativiteit aan de Antwerpse ramen hier:

Seckou Ouologuem
Stadsdichter
Seckou Ouologuem
Dit verhaal is onderdeel van

Stadsgedichten

Locatie
Wijnegemstraat 27
2140 Antwerpen
Delen

Jouw verhaal

Beste inwoner van Antwerpen,

Koloniaal - Neokoloniaal --> Dekoloniaal

Onze stad heeft een rijk verleden maar ook zeer duister. Antwerpen staat namelijk vol koloniale symbolen, we komen ze overal tegen. Dit kan een straatnaambord, standbeeld, gebouw of product zijn. Deze plekken en objecten die we dagelijks tegenkomen zijn trofeeën van structureel ongelijke machtsverhoudingen en racisme. Ken jij een plek of object dat volgens jou gedekoloniseerd moet worden? Iets dat dringend opnieuw ingekleed en herbestemd moet worden, of gewoonweg helemaal moet verdwijnen? Heb jij een straf verhaal over dekolonisatie in Antwerpen dat gelinkt is aan een bepaalde plek? Stuur/bel/mail ze ons dan door.

Rataplan gaat samen met voormalig stadsdichter Seckou Ouologuem op zoek naar verhalen, plekken en objecten in de stad die onder de aandacht gebracht moeten worden. Dekoloniseer mee en bezorg ons je verhaal!